Un liceu din județ, singurul cu certificare de „școală eTwinning”

Parteneriatele internaționale au adus Colegiului tehnic Constantin Brâncuși din Petrila titlul de “școala eTwinning”. În ultimii ani, dascălii de la singurul liceu din Petrila au fost implicați în mai multe programe ERASMUS, astfel că unitatea de învățământ este cu certificare europeană.

„eTwinning este un proiect al Comisiei Europene și face parte din Programul Erasmus+. eTwinning își propune să încurajeze cadrele didactice europene și elevii lor să lucreze împreună în proiecte educaționale prin intermediul internetului. La mijlocul lunii februarie 2018 erau înregistrate pe portal mai mult de 551.000 cadre didactice din toată Europa. eTwinning este spațiul unde profesorii europeni au posibilitatea de a crea conexiuni, de a face schimb de idei și mai ales de a lucra împreună, indiferent de distanță. Tehnologiile informațiilor și comunicării devin o parte naturală a activității școlare și oferă elevilor posibilitatea de a cunoaște alți copii de vârste apropriate din alte țări europene și de a-și folosi competențele lingvistice învățate într-un cadru autentic”, arată Blogul Ambasadorilor eTwinning români.

Este singura unitate de învățământ din județul Hunedoara care a primit acest certificat prin care este recunoscut titlul de “școală  eTwinning”. Fiecare țară are propriul său punct eTwinning de sprijin. Institutul de Științe ale Educației a fost desemnat de Ministerul Educației Naționale să coordoneze implementarea programului eTwinning în România.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.