Au nevoie de sprijin pentru modernizarea drumului

Stațiunea montană Straja urmează a fi gazda mai multor competiții sportive atât naționale cât și internaționale. În vară, aici va avea loc un concurs internațional de motociclete, dar și o ediție a concursului de longboard. Pentru ca aceste evenimente să se desfășoare în bune condiții, autoritățile locale de la Lupeni cer sprijinul Consiliului Județean Hunedoara pentru reabilitarea drumului. Drumul care face legătura dintre stațiune și localitate este în administrarea CJH, astfel că lucrările de modernizare trebuie executate din banii județului. După trecerea iernii carosabilul s-a degradat, iar pentru organizarea competițiilor acesta trebuie reabilitat.

“Am cerut sprijin încă de când s-a aprobat bugetul pentru anul curent și avem o anumită sumă de bani pentru reparații, astfel încât drumul să arate foarte bine la momentul în care vom avea aceste competiții și sunt convins că se va reuși acest lucru. Am cerut să turnăm un strat de uzură de sus din Straja, până jos în municipiul Lupeni și să reparăm acele ziduri de sprijin care au mai căzut. Aici avem o problemă: de la rigolă până la drumul principal există o porțiune de 30-40 cm care încă nu are încă asfalt”,  a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. 

Stațiunea montană Straja se dovedește a fi atractivă și pe perioada verii. De câțiva ani încoace, aici sunt organizate tabere pentru elevi. Anul acesta va fi organizat și un concurs național de motociclete, dar și multe alte evenimente. Autoritățile locale, în parteneriat cu diferite asociații încearcă să atragă turiștii în Straja și pe perioada verii.

“În acest moment, cam toate weekendurile de vară sunt pline cu diferite activități. Vom avea două weekenduri de longboard care sunt rezervate, vom avea competiții naționale și internaționale la care participă în jur de 1000 de oameni care se vor caza timp de două-trei-patru zile în stațiunea Straja. Am reușit să aducem un concurs național de motociclete montane, care vor sta în jur de o săptămână în Straja. Deja este și traseul programat. Vom mai amenaja un traseu de biciclete în zona Agrementului și vom aloca o sumă de bani pentru a implementa proiectul. În fiecare weekend de vară, din lunile iulie și august avem ocupată stațiunea Straja”,  mai spus sursa citată.

Prin organizarea unor competiții și în perioada verii se încearcă revigorarea stațiunii montane și în sezonul estival.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *