Autobergamo Deva dă mai bine de jumătate de echipă națională la EURO Futsal 2018

După cantonamentul Deva, în care România a susținut și două meciuri amicale cu reprezentativa similară a Republicii Moldova, ambele câștigate de către „tricolori”, duminică, cu 5-4, și luni, cu 6-4, antrenorul principal al echipei naționale de futsal a României, Robert Lupu, a anunțat lotul cu care se va participa la Campionatul European din Slovenia, competiție ce va avea loc în perioada 30 ianuarie – 10 februarie.

Conform așteptărilor, au fost reținuți în lotul pentru EURO Futsal 2018 opt echipieri de la Autobergamo Deva, campioana României la futsal, aceștia fiind portarul Petrișor Toniță și jucătorii de câmp Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Dumitru Stoica, Alpar Csoma și Florin Ignat. De asemenea, Robert Lupu, fost jucător și antrenor la Autobergamo, i-a mai reținut și pe ex-devenii Vlad Iancu, acum portar la Informatica Timișoara, și Emil Răducu, căpitanul echipei și singurul „stranier” din lot, care evoluează la campioana Maltei, Luxol Saint Andrews. Ceilalți jucători care vor face deplasarea în Slovenia sunt Savio Valadares și Felipe Oliveira, ambii de la Informatica Timișoara, Laszlo Szocs, de la FK Odorheiu Secuiesc, și Octavian Cireș, de la United Galați.

La EURO Futsal 2018, România face parte din grupa C, alături de Portugalia și Ucraina. În meciul de debut al grupei, pe 31 ianuarie, de la ora 19.00, în Arena Stozice din Ljubljana, capitala Sloveniei, acolo unde se vor desfășura toate meciurile de la EURO 2018, România va juca cu Portugalia. În cel de-al doilea lor meci din grupe „tricolorii” vor juca, pe 2 februarie, cu începere de la ora 21.45, cu Ucraina. Ultimul meci al grupei C, cel dintre Portugalia și Ucraina, se va juca pe 4 februarie, de la ora 19.00.

În sferturile de finală, echipele calificate din grupa C vor întâlni formații provenite din grupa D, din care fac parte Spania, Azerbaijan și Franța. Un calcul simplu arată că, pentru a te califica în sferturi, unde ajung primele două echipe din cele patru grupe, ai nevoie de o victorie, cel mai facil adversar pentru România fiind Ucraina. Pînă acum „tricolorii” au mai participat la trei turnee finale continentale și, de fiecare dată, au obținut câte o victorie. Din grupele A și B fac parte Slovenia, Italia și Serbia, respectiv Rusia, Kazahstan și Polonia. Sferturile de finală se vor disputa pe 5 și 6 februarie, semifinalele pe 8 februarie, iar finalele pe 10 februarie.

 

Claudiu POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *