Avram Iancu, o nouă aventură sub semnul Centenarului

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, se pregătește pentru o nouă aventură. După ce a traversat Canalul Mânecii înot fără costum de neopren, a străbătut Dunărea de la izvoare și până la vărsare și și-a încercat norocul și la cea mai grea competiție din lumea, Arctic Ultra, temerarul bibliotecar se pregătește pentru o nouă aventură. Avram Iancu și-a propus să străbată înot fluviul Mississippy.

“Doresc să străbat înot cele zece State UNITE ale Americii și să facem, împreună, o punte de legătură peste ocean. Să arătăm, încă odată în plus, lumii întregi și partenerilor noștri strategici că ADN-ul poporului nostru milenar, este PUTERNIC! Sărbătorim, împreună, în cele mai inedite moduri UNIREA Principatelor noastre întru făurirea României moderne. Să atrag atenția asupra nivelului alarmant de poluare care se înregistrează pe Fluviul Mississippy. Doar doi oameni au străbătut înot acest fluviu, amândoi folosindu-se de costumul de neopren și de labele de înot. Martin Strel în anul 2002 (în 68 de zile) și Chris Ring (în 181 de zile). Eu încerc o nouă premieră mondială, străbaterea aceluiași curs doar ÎN SLIP și FĂRĂ labe de înot, în aproximativ 120 de zile, în perioada 1 iunie – 1 octombrie 2018, spune Avram Iancu.

Mississippy are 3730 km, cu 1000 de km mai mult decât Dunărea, iar caracteristicile fluviului sunt diferite față de Dunăre.

“Nici acum nu va fi deloc ușor! Însă, cu credință în Dumnezeu, cu credința în forțele mele și ale echipei, cu credința în forță ADN-ului românesc, cu credința în energia voastră, compatrioți, pe care mi-ați oferit-o, cu drag, de fiecare dată, este posibil!”, mai spune sportivul petroșănean.

Încercarea din acest an stă sub semnul Centenarului Marii Uniri. Pentru Avram Iancu, fiecare provocare, a avut o simbolistică aparte.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *