Bacalaureat 2019 – rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni

Rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalureat au fost afișate. În perioada 21 august – 26 august 2019, în trei centre de examen din județul nostru, s-au desfășurat  probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2019. Pentru această sesiune s-au înscris  927  candidați, din care 586  au fost absolvenți ai promoției curente, iar 341 – absolvenți ai promoțiilor anterioare.

La această sesiune, un candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă, fără a mai beneficia de posibilitatea recunoașterii în sesiunile următoare a notelor/calificativelor obținute la probele susținute anterior eliminării.

Înainte de soluționarea contestațiilor, procentul de promovabilitate a fost de 28.81%. După afișarea rezultatelor inițiale, au fost depuse 258 contestații. În urma analizei rezultatelor finale, s-a constatat că 28 de candidați din cei initial repinși, au fost promovați în urma soluționării contestațiilor, procentul de promovabilitate devenind 32,43%.

La sesiunea din toamnă s-au înscris 927 de candidați. 774 au fost prezenți, 251 au promovat examenul maturității, iar 522 au fost respinși.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.