Bacalaureat 2019 – rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni

Rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalureat au fost afișate. În perioada 21 august – 26 august 2019, în trei centre de examen din județul nostru, s-au desfășurat  probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie 2019. Pentru această sesiune s-au înscris  927  candidați, din care 586  au fost absolvenți ai promoției curente, iar 341 – absolvenți ai promoțiilor anterioare.

La această sesiune, un candidat a fost eliminat pentru fraudă sau tentativă de fraudă, fără a mai beneficia de posibilitatea recunoașterii în sesiunile următoare a notelor/calificativelor obținute la probele susținute anterior eliminării.

Înainte de soluționarea contestațiilor, procentul de promovabilitate a fost de 28.81%. După afișarea rezultatelor inițiale, au fost depuse 258 contestații. În urma analizei rezultatelor finale, s-a constatat că 28 de candidați din cei initial repinși, au fost promovați în urma soluționării contestațiilor, procentul de promovabilitate devenind 32,43%.

La sesiunea din toamnă s-au înscris 927 de candidați. 774 au fost prezenți, 251 au promovat examenul maturității, iar 522 au fost respinși.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *