Balamuc la Primăria Deva. Vot împotriva proiectelor dubioase

Reprezentanții Primăriei municipiului Deva anunțaseră ședința extraordinară de vineri, la ora 11:00, de mai multe zile.

La ora 9:32, primim pe email că ședința a fost revocată:  ”Având în vedere dispoziția primarului nr. 2354/20.10.2017, Primăria Municipiului Deva vă aduce la cunoștință că ședința extraordinară a Consiliului Local Deva din data de 20 octombrie 2017 a fost revocată”.

Nimeni nu pare să știe care au fost motivele, primarul interimar Ovidiu Moș nu mai vorbește de ceva vreme cu presa. Viceprimarul și consilierii locali nu știu nici ei motivele pentru care nu se mai ține ședința.

Fix peste o oră, primim un alt email, prin care suntem anunțați că… s-a revocat revocarea:Primăria Municipiului Deva vă informează că s-a revenit asupra deciziei de anulare a ședinței extraordinare a Consiliului Local Deva, prin noua dispoziție nr. 2355/20.10.2017, astfel încât  ședința extraordinară a Consiliului Local Deva va avea loc astăzi, 20 octombrie 2017, ora 11.00, în sala de ședințe a instituției (etajul I)”.

Consilierii PNL și PSRO s-au declarat revoltați de situația creată și au precizat că, dacă nu s-ar fi ținut ședința de vineri, ar fi convocat ei una luni.

Azi a fost convocată ședința extraordinară, la 9:34. Prin dispoziția primarului, a fost revocată această ședință. Împreună cu consilierii PNL și PSRO ne-am adunat pentru că erau șapte puncte de proiecte europene de reabilitări de blocuri. Nu puteam să lăsăm aceste șapte blocuri să nu depunem proiectele la ADR Vest. Ne-am consultat și, dacă nu se revenea asupra acestei dispoziții, noi am fost hotărâți să convocăm o ședință extraordinară, pentru că, în calitate de consilieri locali, nu putem de îndată, în așa fel încât luni să putem face de dimineață ședința, pentru a trimite documentele la ADR Vest. Nu știu ce s-a întâmplat între timp, s-a revocat revocarea, consilierii nu mai știau ce să creadă, dacă să vină la ședință sau nu. Eu cred că aceste lucruri, după scrutinul din data de 5 noiembrie, cu siguranță vor lua sfârșit, în așa fel încât să nu ne mai jucăm cu niște treburi foarte importante pentru Primăria municipiului Deva”, a declarat viceprimarul Răzvan Mareș, la finalul ședinței.

În cadrul aceleiași ședințe, consilierii locali PNL și PSRO, ajutați de doi consilieri locali ai PSD și unul de la UDMR, au trântit la vot opt proiecte din cele de pe ordinea de zi.

”Au picat 8 proiecte din 18. Au picat proiectele cu terenuri și organigrama. Am votat împotriva vânzării terenurilor. Nu suntem de acord cu vânzarea Devei, nu suntem de acord cu aceste măsuri ale PSD-ului, de a ne vinde Deva bucată cu bucată. Trebuie să le mulțumesc și să vedeți că deja există o unitate, chiar și din rândul PSD-ului, care votează proiectele noastre. Este încă o dovadă care ne arată că, începând cu data de 5 noiembrie, majoritatea din consiliul local nu va fi doar PNL-PSRO, ci se vor alătura și alți consilieri care vor scăpa de forțarea aceasta de partid. Astăzi, doi consilieri PSD, plus un consilier UDMR, au votat alături de echipa PNL-PSRO. La organigramă motivarea grupului nostru a fost că mai sunt două săptămâni, și este normal ca noul primar care vine să își discute el propria organigramă”, mai spune Răzvan Mareș.

Anamaria NEDELCOFF

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 423 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *