Banda transportoare din Parâng a fost pusă în funcțiune (VIDEO)

După o săptămână în care s-a lucrat intens, banda transportoare din Parâng a fost pusă în funcțiune. Astăzi a avut loc inaugurarea investiției din munte, investiție care este destinată, în primul rând, schiorilor începători.

Banda a cărei lungime are 40 de metri a fost achiziționată din bani de la bugetul local al municipiului Petroșani. 86.000 lei (cu TVA) a costat achiziționarea transportorului cu bandă pentru. Covorul rulant are o putere de 4 kw, viteză de deplasare de până la 0,7 m/s, și o capacitate de 2500 persoane.

Edilii îi așteaptă în stațiunea montană Parâng pe toți cei care vor să petreacă preț de câteva ore la aer curat, dar și la zăpadă.

Dezvoltarea turistică din Părâng este un deziderat pe care autoritățile locale de la Petroșani și l-au asumat, Proiectul de dezvoltare a domeniului schiabil a fost cuprins, inițial, în planurile Ministerului Turismului. De aici ar fi trebuit să vină fondurile pentru dezvoltare, însă ministerul a sistat finanțările. Astfel, autoritățile locale încearcă prin forțe proprii să realizeze lucruri care să atragă turiștii.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *