Bani de la Guvern destinați autorităților locale. Ce sume sunt alocate primăriilor din județul Hunedoara și pe ce se vor cheltui

Guvernul a alocat, în şedinţa de luni, 1.023.630.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 2.890 de unităţi administrativ-teritoriale, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităţilor locale, prin Instituţiile Prefecţilor şi Consiliile Judeţene din fiecare judeţ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare ale autorităţilor administraţiei publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârşitul anului 2022”, anunţă, luni, MDLPA, într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unităţile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanţarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate, precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public şi întreţinerea acestuia, salubritate etc.), cofinanţarea proiectelor, plata combustibilului pentru asigurarea încălzirii unităţilor şcolare, asigurarea cu energie termică, plata unor corecţii financiare, sentinţe, cheltuieli de capital, precum şi alte cheltuieli neprevăzute.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 41 consilii judeţene, precum şi sectorul 6 al municipiului Bucureşti, 64 de municipii, 181 oraşe şi 2.602 comune primesc finanţare.

Sumele sunt alocate sunt exprimate în mii de lei.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *