Barajul Cinciș, pregătit pentru cantități mari de apă

Barajul de la Cinciș a fost pregătit pentru o cantitate mare de apă care ar putea proveni din ploi și topirea zăpezilor. Reprezentanții Sistemului Hidrotehnic s-au deplasat la barajul Cinciș pentru a verifica lucrărilor hidrotehnice.

„Împreună cu inginerul sef, dl.ing. Leontin Grozav, șeful de SH, dl.ing. Eugen Morgovan și șeful de formatie Cinciș, dl.ing. Ionel Gaiu am verificat lucrările hidrotehnice din zona Barajului Cinciș. Golirea de fund funcționează în parametrii optimi, asigurând o pregolire a lacului pentru a putea prelua în condiții de siguranță debitele suplimentare provenite din ploi și topirea zăpezii”, arată Aura Lasconi, șef SGA Hunedoara – Apele Române.

Se menține starea de maximă vigilență hidrologică în mai multe județe din țară. Se pot depăși cotele de apărare și se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri. Deoarece există riscul cresterii rapide a nivelului apei, se recomandă vigilență sporită în cazul desfașurării unor activități expuse la inundații.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *