Zimbrii au ieșit la plimbare în pădurea Slivuț

Zimbrii din Rezervația Hațeg au fost surprinși în timp ce erau la o plimbare prin pădurea Slivuț. Filmarea a fost realizată angajații de la Ocolul Silvic Retezat din cadrul Direcției Silvice Hunedoara, care administrează Rezervația de Zimbri Hațeg.

Rezervația de Zimbri Hațeg a fost înființată de silvicultorii români în 1958, când a fost adusă în România prima pereche de zimbri din Polonia, fiind astfel reintrodusă specia la două secole după dispariția sa de pe teritoriul țării. În 1963 a mai fost adusă o pereche de zimbri tot din Polonia, iar în 1966 s-a ajuns, prin înmulțire, la 8 exemplare. Din acest nucleu de zimbri au fost transferate, în timp, mai multe exemplare în mai multe zone ale țării, unele fiind eliberate în natură.

În prezent, în Rezervația de Zimbri Hațeg a Ocolului Silvic Retezat se află 9 zimbri, 4 femele și 5 masculi, toți într-o stare bună de sănătate, fapt ce denotă că zimbrii sunt bine îngrijiți aici.

Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *