Bărbat cercetat pentru furt din locuință, în Baia de Criș

În urma analizării condițiilor favorizante ale comiterii furturilor din locuință s-a constatat că 1 din 4 furturi sunt comise din cauza neglijenței proprietarilor, care nu iau suficiente măsuri de protejare a locuințelor atunci când sunt plecați și la domiciliu nu rămâne nimeni.

În data de 04.02.2019, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că, în perioada 01.02-04.02.2019, persoane necunoscute au pătruns într-un imobil din comuna Baia de Criș, (proprietarul imobilului fiind plecat din localitate) şi au  sustras mai multe bunuri (un televizor, un cuptor cu microunde şi mai multe articole de îmbrăcăminte).

Poliţiştii Secției de Poliţie Rurală Baia de Criş au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar în urma cercetărilor au identificat un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Baia de Criş, faţă de care vor efectua cercetări cu privire la infracţiunea reclamată.

Pentru prevenirea furturilor din locuință vă prezentăm câteva recomandări care ar trebui respectate de dumneavoastră pentru a nu cădea victima infracțiunilor de furt din locuință:

• Nu lăsaţi în locuinţă sume de bani sau bunuri foarte valoroase (ex: bijuterii) pe care nu le luaţi cu Dvs. Le puteţi lăsa la rude/prieteni sau chiar într-un loc sigur de depozitare (bancă)!
• Nu faceţi publică părăsirea locuinţei!
• Evitaţi să duceţi bagajele la maşină în momente în care vă vede foarte multă lume!
• Rugaţi un vecin de încredere să vă supravegheze apartamentul sau casa cât sunteţi plecaţi!
• Dacă o rudă/un vecin va intra din când în când în casă şi va aprinde lumina, va trage perdelele, casa Dvs. nu va părea nelocuită!
• În nici un caz nu lăsaţi geamurile deschise dacă locuiţi la parter sau la ultimul etaj! Atenţie la geamurile mici de la baie, bucătărie sau cămară/anexe!
• Tot vecinii vă pot ridica facturile sau înştiinţările lăsate în uşă, pentru că prezenţa acestora anunţă hoţii că lipsiţi de acasă şi că pot opera liniştiţi.
• Dacă aveţi sistem de alarmă/supraveghere video, asiguraţi-vă că sunt activate!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *