Bariere mutate cu mâna, la Brad

Mirela Popa, fotoreporter:

Nu știu dacă ați mai văzut ”bariere” manevrate cu mâna pentru a opri circulația de la șosea! Asta face o doamnă împiegat la halta din localitatea Lunca Moților, zona Brad.

Cu toate că există semnale luminoase la trecerile de cale ferată, acestea nu funcționează pentru că nu sunt omologate de peste doi ani, de când au fost montate…

În sfârșit vine trenul, de la Arad către Brad, linie veche, dar recent repusă în funcțiune. E roșu, cu două vagoane, parcă de pe vremea Războiului Mondial!

Cu mare greutate te poți urca în el, din cauza distanței doarte mari de la peron la scările vagonului. Clar, e una din achizițiile spectaculoase făcute de guvernele noastre pentru a îmbunătăți calitatea transportului feroviar, un second-hand, de proveniență franceză, așa cum am văzut scris prin interiorul bou-vagonului, care de altfel era destul de curățel, însă duhoarea de wc îți rupea simțurile! Am deschis geamul cu manivela din dotare, ca să aerisesc și să fac, câteva fotografii de care ar trebui să se mândrească Ministerul Transporturilor și Guvernul României! Bine totuși că au început să renoveze gara de la Brad!

Notă: postările (text + foto) sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor. Titlurile aparțin redacției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *