Bătaie de joc la adresa șoferilor care tranzitează DN 76 (FOTO)

“Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!”. Așa își încep postarea reprezentanții Asociației Pro Infrastructura care au publicat 3 imagini cu drumul principal care face legătura sau ar trebui să facă legătura între Deva și Oradea. Carosabilul arată de parcă ar fi trecut prin bombardamentele din ambele războaie mondiale.

Într-o societate în care conducătorii auto plătesc taxe peste taxe, cei de la Compania de Drumuri îi tratează cu indiferență.

“Atenție, imagini cu puternic impact emoțional! Nu este vorba de vreun drum forestier în creierii munților sau un teatru de operațiuni militare. Fotografiile atașate arată situația actuală de pe DN76 Deva-Oradea în zona localității Vârfurile. Reabilitarea sectorului surprins în poze (33 km între Ștei și Vârfurile) a început în 2012 și este încă departe de finalizare. Contractul a fost reziliat în 29.11.2017 (la stadiu de execuție 80%) și nici până astăzi nu a fost scos din nou la licitație! Mai gravă decât starea execrabilă a carosabilului este nepăsarea totală a celor direct responsabili din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Compania de Drumuri nu este capabilă nici măcar să cârpească temporar câteva sute de metri (până când va selecta un nou constructor). În schimb, toți directorii perindați la vârful instituției se laudă că vor să preia autostrăzi și centuri rutiere pentru a le finaliza în regie proprie. Indolența, incompetența și disprețul față de cetățenii care le plătesc salariile grase ne scutesc de alte comentarii”, arată reprezentanții Asociației Pro Infrastructura, care solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă să demită conducerea CNAIR și să o înlocuiască cu una ceva mai responsabilă.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *