Primăria Călan nu găsește proiectant pentru o grădiniță

Grădinița Voinicelul din Călan a fost inclusă într-un proiect de reabilitare energetică. Edificiul urmează a fi reabilitat din punct de vedere termic. În acest sens a fost scos la licitație contractul care presupune elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor, elaborarea proiectului de organizare a execuției lucrărilor și elaborarea proiectului tehnic de execuție. 60.515 de lei este valoarea contractului finanțat prin Programul Operațional Regional. Este pentru a doua oară când autoritățile locale din Călan scot la licitație contractul.

“Pereții exteriori prezintă degradări ale stratului de tencuială, finisajul exterior este învechit și începe să se degradeze, tencuiala fisurată și exfoliată pe anumite zone. Datorită infiltrațiior de apă și a fenomenului de îngheț-dezgheț s-au constatat degradări și la nivelul soclului. De asemenea, s-au constatat deficiențe în realizarea sistemului de colectare a apelor pluviale, precum și faptul că acestea nu sunt îndepărtate în mod corespunzător de clădire. În urma inspecției tehnice a imobilului s-a constatat faptul că trotuarul de gardă lipsește sau este neconform, pe întreg perimetrul clădirii. S-au constatat degradări și deplasări la trotuarul de protecție din jurul clădirii”, arată expertiza clădirii.

Durata contractului este de 16 luni de la emiterea ordinului de începere a prestării serviciilor. Până atunci mai trebuie parcurși o serie de pași.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.