Biroul Politic Naţional al PNL a decis ca Florin Cîţu să fie propus pentru funcţia de premier

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat oficial, miercuri seară, că Florin Cîţu este propunerea PNL pentru postul de prim-ministru. Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit miercuri, de la ora 18.00 în sistem de videoconferinţă şi a decis prin vot, cu o singură abţinere, să-l propună pe actualul ministru de Finanţe pentru a forma Guvernul. 

„Cu o singură abținere, Biroul Politic Național al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu. Am stabilit partenerii posibili cu care negociem o majoritate parlamentară: USR-PLUS și UDMR. Vom discuta și cu grupul minorităților”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

Florin Cîțu: ”Vreau să le muțumesc colegilor pentru încredere. Este o onoare această nominalizare. În perioada următoare obiectivul este să formăm o majoritate parlamentară, pentru a forma un Guvern. Este nevoie urgentă de un Guvern”

Florin Cîțu este unul dintre cei mai buni specialiști ȋn macroeconomie pe care îi are România şi un profesionist al finanțelor publice. Cu studii economice ȋn Statele Unite ale Americii, a lucrat pentru Banca Naţională a Noii Zeelande, pentru Banca Europeană de Investiții și a fost economist șef al ING Bank.

Când a preluat Ministerul Finanțelor, a găsit o instituție transformată de PSD într-un minister al Minciunii. Deficitul bugetar era mascat prin amânarea plății facturilor şi cifrele erau manipulate pentru a acoperi nepriceperea guvernărilor socialiste.

A făcut o prioritate din plata facturilor restante lăsate de PSD, pentru că este un om care provine din mediul privat și cunoaşte exact consecinţele sufocării mediului de afaceri, adevăratul motor al unei economii.

În timpul primului val al pandemiei și pe ȋntreg parcursul anului, a susținut cheltuielile necesare combaterii efectelor economice negative cauzate de ȋncetinirea forţată a tuturor economiilor lumii. În ciuda presiunilor financiare uriașe, neprevizionate, a reuşit să direcţioneze către investiţii publice cea mai mare sumă de bani din ultimii 10 ani, nu mai puţin de 35,4 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *