BLACK FRIDAY ELECTORAL: Demisiile pe pensii speciale, încă o lopată de mocirlă politică aruncată pe ochii alegătorului

Cu cât ziua alegerilor e mai aproape, cu atât populismul deșănțat și demagogia politică românească ni se înfățișează în toată splendoarea, la rușinica goală. Ultima călcare în picioare la intrarea Black Friday în inima electoratului este pesedisto-useristă. (În treacăt fie spus, cam multe împletiri, intersectări și reuniuni tovărășești PSD – USR-PLUS în ultima vreme!)

Așadar, ultima lopată de mocirlă politică aruncată pe ochii alegătorului român e retragerea din Parlament a unor aleși, din dorința fierbinte, vezi Doamne!, de a renunța la pensiile speciale prin neîmplinirea mandatului. În ordinea trâmbițată de demagogia politică electorală, primii care au anunțat că își vor da demisia din Parlament înainte de expirarea mandatului au fost fruntașii parlamentari PSD Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, urmați de USR-PLUS prin vocea liderului Dan Barna. Și, ca la orice intrare în forță în supermagazin pentru a prinde o tigaie la ofertă, și aici politicienii din cele două partide s-au întrecut în mușchi încordați: la doi lideri demisionari din PSD, USR-PLUS opune toți parlamentarii alianței, la ultima zi de mandat anunțată pentru demisie de pesediști, useriști-plusiștii au anunțat ziua de astăzi și ar fi anunțat-o pe cea de ieri, doar că timpul nu permite astfel de gimnastică politicianistă.

Sunt mai multe observații legate de această măsluire propagandistică de acoperit ochii și mintea electoratului, dar ne vom opri doar la două și la ce e mai important: argumentul simplu care demonstrează demagogia gestului.

Una dintre ele este aceea că, dacă în cazul USR-PLUS ideea de renunțare la pensiile speciale parlamentare are măcar o tușă de onestitate, formațiunile fiind între promotorii eliminării acestui jaf politic, în cazul PSD e ipocrizie fără margini și toată lumea înțelege de ce.

Apoi, în cazul mărețului lider PSD Marcel Ciolacu, scurtarea mandatului de parlamentar acum nu-i elimină pensia specială, pentru că pesedistul are șuncă parlamentară și din alt mandat, astfel încât nu pierde nimic.

Dar cea mai simplă observație este aceea că, dacă PSD și USR-PLUS ar fi vrut să finalizeze acest mandat parlamentar cu eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor, ar fi pus în Parlament, la vot, desființarea prevederilor legale care fac posibil acest furt nerușinat din buzunarele românilor: nimeni nu ar fi îndrăznit, cu câteva zile înainte de alegeri, să nu voteze asta!

Restul e circ și poveste, și lopată de mocirlă politică aruncată pe ochii alegătorului român înainte de scrutinul din 6 decembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *