Black Friday în turism! Hotelierii și agenţiile pregătesc oferte cu reduceri de până la 50%

În ciuda valului pandemic ce a lovit România în această perioadă şi a măsurilor restrictive luate de autorităţi, hotelierii din România au pregătit reduceri de până la 50%, începând cu data de 12 noiembrie, cu ocazia perioadei de Black Friday şi îşi propun astfel să salveze sezonul de toamnă prin preţuri mai mici. În încercarea de a-şi proteja sănătatea cât mai bine, turiştii caută acum unităţi de cazare pe care să le închirieze integral, în special apartamente, pensiuni şi case de vacanţă care pot găzdui grupuri mici şi medii, astfel încât să-şi petreacă vacanţa doar în compania celor apropiaţi.

Cele mai căutate destinaţii de toamnă în România sunt staţiunile montane, în frunte cu cele de pe Valea Prahovei, destinaţiile balneoclimaterice şi oraşele mari. Preţurile încep de la 820 lei pentru un weekend prelungit de 3 nopţi de cazare, camera dublă cu mic dejun inclus.

Turiştii români caută cât mai multe facilităţi în interiorul unităţii de cazare (piscină încălzită, SPA, restaurant, loc de joacă pentru copii, etc).

De asemenea, în contextul incertitudinii privind deplasările, rezervările pe care turiştii le făceau cu cel puţin 3-4 săptămâni înainte au ajuns acum să fie last minute, cât mai aproape de data plecării în vacanţă. Prin urmare, hotelierii şi proprietarii de pensiuni şi case de vacanţă din România pun acum în joc tot mai multe oferte atractive pentru cei care caută camere pe ultima sută, încercând astfel să completeze gradul de ocupare a unităţii lor de cazare.
Platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro a realizat şi un studiu privind topul celor mai căutate destinaţii de toamnă din România. Aşa cum era de aşteptat, staţiunile montane, în special cele de pe Valea Prahovei, sunt în continuare în fruntea clasamentului, fiind votate de 29% dintre respondenţii participanţi la studiu. Urmează staţiunile balneoclimaterice (23%) şi marile oraşe (21%), printre care se numără Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara. Voturile rămase au acoperit destinaţii atipice, localităţi care, în ultimii ani, au devenit extrem de populare în rândul turiştilor, cum ar fi Rimetea (judeţul Alba), Breb (judeţul Maramureş) sau Cârţa (judeţul Sibiu).

„Platforma hotelieră online Travelminit.ro pregăteşte pentru toamna aceasta cea mai complexă campanie de Black Friday de până acum, cu reduceri de până la 50% şi oferte speciale la cazări din toată România. Campania de Black Friday debutează oficial pe Travelminit.ro pe 12 noiembrie, însă cei care se abonează de-acum sau care sunt deja abonaţi la newsletter-ul Travelminit vor putea avea acces la promoţiile avantajoase cu o zi înainte, pe 11 noiembrie. Pachetele disponibile în cadrul campaniei Black Friday vor fi valabile chiar şi în 2022, astfel că, dacă turiştii nu pot sau nu doresc să călătorească acum, pot achiziţiona ofertele pentru anul viitor, profitând de reduceri semnificative”, anunţă platforma.

Ofertele vor fi disponibile la cazări din toate regiunile din România, de la oraşele montane şi până la staţiunile de pe litoralul românesc, de la satele transilvănene până la destinaţiile rustice din Maramureş şi Bucovina.

Ofertele de Black Friday pe Travelminit.ro vor putea fi achiziţionate şi cu voucherele de vacanţă, inclusiv cu cele rămase nefolosite din anii trecuţi (2019 şi 2020), care vor expira la finalul lui 2021.

„Printre unităţile de cazare cu oferte de 50% reducere pe care le propunem se numără: Wolkendorf Bio Hotel & Spa din Vulcan (la preţul de 829 lei, cazare + mic dejun, 2 adulţi, 3 nopţi), Septimia Resort – Hotel, Wellness & SPA din Odorheiu Secuiesc (la preţul de 990 lei, cazare + demipensiune, 2 adulţi, 3 nopţi) şi Hotel Majestic din Olimp (840 lei, cazare + all inclusive, 2 adulţi + 1 copil de maximum 8 ani, 3 nopţi). Acestea vor fi disponibile în ziua de Black Friday, în număr limitat”, a declarat Rita Szilveszter, online marketing expert Travelminit.ro.

La rândul său, agenţia de turism Hello Holidays anunţă că vacanţele din ultimele două luni ale anului, de la circuite la sejururi de revelion, sunt disponibile cu preţuri reduse în campania “HelloWin – Reduceri de Groază”, derulată de sâmbătă, duminică şi luni. Este prima campanie de toamnă cu reduceri consistente, prin care agenţia propune variante avantajoase de călătorie în România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt.

Pentru familiile cu copii, agenţia a inclus în campania de reduceri sejururile în Egipt din lunile noiembrie şi decembrie. O vacanţă pentru doi adulţi şi doi copii costă cu aproape jumătate mai puţin rezervată în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie. Cel mai mic preţ pentru sejurul în  Hurghada este de 446 de euro/persoană, la un hotel de cinci stele, iar pentru Sharm el Shekh, 481 de euro/persoană la un hotel de cinci stele, ambele variante cu all inclusive.

Programele de tip circuit din luna decembrie, destinate în special celor care preferă vacanţele active, au o reducere de 15% în campanie:

  • pieţe de Crăciun Budapesta – Viena: de la 157 de euro/persoană
  • vacanţa de 1 Decembrie în Macedonia de Nord şi Kosovo: de la 139 de euro/persoană
  • Vacanţa de Revelion la Istanbul cu avionul: de la 335 de euro/persoană
  • Vacanţa de Revelion în Cappadocia cu avionul: de la 212 euro/persoană
  • Vacanţa de Revelion în Cappadocia cu autocarul: de la 359 de euro/persoană

Pentru revelion, agenţia de turism aduce opţiuni de relaxare în Paralia Katerini (149 de euro/persoană, transport cu autocarul), Antalya (până la 45% reducere pentru pachetul cu zbor charter), Kusadasi (329 de euro/persoană, transport cu autocarul), zona montană din Bulgaria (reduceri de până la 40% pentru pachetele cu transport cu autocarul).

Pentru o excursie la schi în Bulgaria, de HelloWin sunt reduceri de până la 40%.

Vacanţele în România, de Crăciun sau de revelion, costă de la 485 de lei/persoană/pachetul de trei nopţi.

Pentru a beneficia de reducerile de HelloWin, turiştii trebuie să achite un avans de 10% la înscriere. Restul sumei se achită cu 30 de zile înainte de plecare.

Certificatul verde, necesar pentru închirierea apartamentelor în regim hotelier
De asemenea, compania Rezident anunţă că apartamentele în regim hotelier operate de companie sunt disponibile numai persoanelor care deţin certificatul verde, începând din 26 octombrie, odată cu adoptarea noilor reguli privind accesul la cazare în hoteluri, pensiuni şi alte structuri de primire turistică. Rezervările realizate de persoane nevaccinate sunt anulate cu rambursarea întregii sume.

Compania operează 39 de apartamente în Bucureşti, Eforie Nord şi Predeal, care se închiriază în regim hotelier pe termen scurt, mediu şi lung. Turiştii nu arată fizic certificatul, ci toate etapele, de la rezervare la check in, plată şi intrarea în apartamente, şi de acum şi prezentarea codul QR, sunt automatizate.

O singură rezervare a fost anulată după 26 octombrie, realizată anterior acestei date de câţiva turişti italieni, care şi-au primit banii înapoi integral.

„Ne adaptăm noilor reguli şi ne dorim ca turiştii noştri să înţeleagă situaţia şi să păstrăm bunele relaţii pe care le avem. Începând din această săptămână toate rezervările sunt atent verificate, cele realizate de persoane nevaccinate fiind anulate. Turiştilor noştri, şi în special celor străini, nevaccinaţi dintr-un motiv sau altul până la momentul rezervării, le explicăm pe îndelete despre ce este vorba“, declară Alexandra Bogatu, fondator Rezident.

Compania precizează dezinfectează apartamentele în regim hotelier în conformitate cu normele de igienă în vigoare, cu produse acreditate de DSP, iar întreaga echipă este vaccinată.

„Numărul de rezervări pentru luna octombrie este la un nivel scăzut, pe fondul creşterii zilnice a numărului de îmbolnăviri, în comparaţie cu octombrie 2019, când gradul de ocupare în apartamentele Rezident din Bucureşti depăşea 70%. Ca tipologie de turişti, oaspeţii din Bucureşti în luna octombrie, de regulă, sunt turişti străini, români din dispora, români din provincie veniţi în capitală pentru afaceri, evenimente sau relaxare”, mai arată compania.

În primăvara anului trecut, apartamentele Rezident din Bucureşti au fost oferite spre închiriere celor nevoiţi să stea în izolare două săptămâni şi celor rămaşi în oraş după declanşarea pandemiei. Business-ul s-a redresat rapid şi din septembrie 2020 a început să atragă turişti cu necesităţi de cazare pe termen mediu şi lung, cărora din cauza situatiei pandemice nu li s-ar fi potrivit un contract clasic de închiriere. Astfel, 18 din cele 27 de apartamente din Bucureşti au fost ocupate de studenţi, tineri profesionişti români şi străini.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *