Blocați cu mașinile în nămeți și un ger năprasnic

Trei persoane care se aflau într-un autoturism au rămas blocate în nămeți și pe un ger năprasnic în zona Obârșia Lotrului. Aceștia voiau să ajungă în zona Șugag, din județul Alba. A fost nevoie de intervenția jandarmilor montani.

Turiștii plecaseră de la Obârșia Lotrului și intenționau să ajungă în localitatea Șugag din județul Alba. Astfel, în jurul orelor 23.00, jandarmii au fost solicitați să intervină în sprijinul lor, deoarece, datorită condițiilor meteo nefavorabile și a stratului de zăpadă foarte mare au rămas blocați cu autoturismul și nu mai puteau înainta.

Ajuns la fața locului, echipajul de jandarmerie a verificat dacă persoanele au nevoie de ajutor medical și a început de îndată să deszăpezească autoturismul. Viscolul puternic, temepraturile negative de -17 grade și stratul generos de zăpadă au făcut ca intervenția jandarmilor să fie foarte dificilă, aceștia reușind să scoată autoturismul din zăpadă abia la ora 03.00 dimineața.

Turiștii, două femei și un bărbat, au fost conduși de către jandarmii montani în Obârșia Lotrului, unde cu ajutorul acestora au fost cazați la o pensiune pentru a petrece noaptea în siguranță, iar autoturismul a rămas la locul incidentului, urmând să fie tractat astăzi.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.