Carmen HĂRĂU: “În ultima zi de guvernare, guvernul Orban a legiferat și în favoarea Văii Jiului”

Când liberalii muncesc noaptea, muncesc pentru românii cinstiți, nu pentru hoți, ca PSD!

După cum românii pot să constate, astăzi, Parlamentul continuă să fie dominat de PSD, și multe proiecte bune pentru oameni sunt, în continuare, blocate din rea-voință. Guvernul PNL a adoptat în ultima zi de guvernare, mai multe ordonanțe de urgență contestate de PSD. Pe una dintre acestea o așteptam în mod special, tema ei fiind preluată ca problemă, în timpul programului meu de audiențe din Valea Jiului, și apoi înaintată guvernului. Ea aduce dreptate în casele a sute de cetățeni din zonă, dar nu numai.
Astfel, persoanele care au lucrat în domeniul minier și au desfășurat activități de prospecțiune și explorare geologică sunt, în sfârșit, incluse în Grupa I de muncă și vor beneficia atât de reducerea vârstei standard de pensionare, cât și de majorarea cuantumului pensiilor. (Textul ordonanței – AICI)

După ani de zile în care PSD a amăgit mii de familii care au lucrat în minerit că vor elimina inechitățile din sistemul de pensii, PNL a început să facă , doar în trei luni, ceea ce PSD nu a vrut să facă în ultimii 3 ani!
Ca senator, am agenda plină cu inechități de rezolvat!

Din păcate, Parlamentul este dominat de PSD, calea de a legifera prin ordonanțe și prin asumare de răspundere nu mai este acum posibilă, iar ei continuă să blocheze proiecte necesare și drepte pentru români. Din acest motiv, alegerile anticipate sunt, acum, mai necesare ca oricând! Oricum, nu mă voi opri aici și voi lupta pentru eliminarea celorlalte nedreptăți din sistemul de pensii, nedreptăți de care Valea Jiului, județul Hunedoara și întreaga țară sunt pline.

Cine a avut încredere în schimbare reală nu a fost dezamăgit de niciuna dintre acțiunile PNL!

În numai 3 luni, Guvernul Orban a luat cel puțin 3 măsuri extrem de așteptate pentru noi, pentru Valea Jiului:

  • prima ordonanță Orban a adus ajutoare financiare pentru minerii disponibilizați prin închiderea minelor
  • a reluat procesul de relansare a Complexului Energetic Hunedoara, prădat și prăbușit de PSD;
  • a îndreptat, muncind inclusiv noaptea, nedreptatea făcută personalului din domeniul prospecțiunilor geologice, care a lucrat în subteran, în Grupa I de muncă.

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU, senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *