Bobouțanu minte din nou! Cum era să piardă Hunedoara 2,4 milioane de euro

La ședința Consiliului Local din 22.09.2017, Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, a propus prin Hotărârea Consiliului Local 354 “Reorganizarea Muzeului Castelului Corvinilor Hunedoara, desființarea Muzeului de arheologie, istorie și etnografie Hunedoara și încorporarea acestuia în cadrul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara – instituție cu personalitate juridică“, aceasta urmând să intre în vigoare începând cu data de 01.01.2018.

Printre  motivele invocate în susținerea acestui demers și  promovate intens în presa aservită PSD aș aminti:

– Amenajarea  unui complex muzeal va crește atractivitatea monumentului, precum și timpul de vizitare al acestuia, fapt ce va duce la reținerea unui segment al publicului vizitator în oraș.

– Eficientizarea  acțiunilor muzeului.

– O mai bună comunicare între muzeografi și directorul muzeului.

– O mai bună coordonare a supraveghetorilor din spațiile expoziționale.

– Dinamizarea  procedurilor contabile.

– Creșterea numărului de vizitatori.

Bobouțanu, înfoiat în fața camerelor, se laudă că va face tarif unic de 30 de lei, că Primăria va renunța  la un million de euro pe an, “ne vom descurca și fără banii de la castel, ne vom gospodări mai bine“, spunea primarul.

Proiectul se aprobă în Consiliul Local, pesediștii desfac șampanii, se felicită unii pe alții, trompetele din presa slugă  le cântă ode. Totul este lapte și miere, iar viitorul se arată luminos.

După numai două luni, consilierii locali primesc materialele pentru ședinta ordinară din 21.12.2017. La punctul 37 pe ordinea de zi – SURPRIZĂ!!! – Bobouțanu propune revocarea HCL nr.354 privind reorganizarea muzeului Castelul Corvinilor!

Expunerea de motive pentru această revocare sună sec: “Cum HCL nr.217/2017 intră în contradicție cu HCL 354/2017, se impune revocarea acestuia din urma“… Nicio explicație în plus.

După nici o lună, din nou consilierii locali PNL nu primesc toate informațiile,  dar  având timp de data aceasta, se informează singuri și ajung la o concluzie neplacută.

Bobouțanu dezinformează și minte din nou: HCL 217 și HCL 354 nu  sunt în contradicție! Aflat sub tirul întrebărilor pe care le pun consilierii PNL, primarul  susține că au aparut noi reglementari  și de aceea trebuie de fapt revocat HCL 354.

Minciună sfruntată!  Nici vorba de așa ceva. Ceea ce ține Bobouțanu cu atâta disperare să nu se afle e că în septembrie,  îmbătat de succes,  a uitat că există un proiect de restaurare al Castelului pe fonduri europene,  în valoare de 5 milioane de euro.

Prin HCL 354, primarul inconștient a pus Primăria în posibila situație de a plăti cota de cofinanțare de 50% în loc de 2%, adică 2,5 milioane euro în loc de 100.000. Pierdea municipiul Hunedoara 2,4 milioane de euro din cauza unui  incompentent care a ajuns să-l conducă.

În ceasul al 12-lea, cineva l-a tras de mânecă  și i-a spus ce se poate întâmpla. În loc să-și recunoască greșeala și să încerce să rezolve problema în mod transparent, primarul a ales calea minciunilor și așa a apărut art.3 de la punctul 37 de pe ordinea de zi a ședinței de CL din 21.12. 2017.

Bobouțanu a considerat că mai bine se pierd 2,4 milioane de euro din banii noștri decât să iasă el cu imaginea șifonată.

Deși au fost dezinformați, consilierii PNL au scos la iveală mizeriile pe care le-a facut Bobouțanu și au votat pentru revocare, fiind conștienți că eroarea pe care a făcut-o acesta din incompetență și pe care a încercat cu disperare  să o ascundă ar putea costa hunedorenii 2,4 milioane euro.

Încă o dată, primarul Bobouțanu confirmă că este incompetent și mincinos.

Petre Lucian GHERMAN, președinte PNL, municipiul Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *