Bunicii nimănui, în atenția voluntarilor

Voluntarii de la Caritas și Parohia Romano-Catolică din municipiul Petroșani sunt preocupați de bunicii nimănui. Zeci de vârstnici au rămas singuri pe lume, măcinați de griji și necazuri. Acum cu pandemia de coronavirus aceștia sunt mai vulnerabili, astfel că în ajutor le sar voluntarii.

În linia întâi sunt cadrele medicale, cele care vindecă, iar în linia a doua sunt vindecătorii de suflete, voluntarii care întind o mână de ajutor celor aflați în suferință și neputință

Caritas Petroșani și Parohia Romano-Catolică Sf. Varvara Petroșani continuă tradiția de a rămâne aproape de persoanele vârstnice.

”Angajamentul nostru către protecția celor vârstnici și vulnerabili este o valoare promovată mai ales în momente de liniște. Am continuat astfel obiceiul de a intra în gospodăriile persoanelor vârstnice îngrijite la domiciliu și a celor bolnavi sau săraci în preajma sărbătorilor pascale pentru a aduce câteva dintre cele necesare și sentimentul de apartenență”, spune Alexandru Kelemen, președintele Asociației Caritas Petroșani.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *