Când se apucă Guvernul de lucru?

Doi ani de la câștigarea alegerilor parlamentare, trei premieri și miniștri pe lângă subiect. Pe scurt, așa se prezintă situația politico-guvernamentală a coaliției de guvernare PSD-ALDE. Prezente în Valea Jiului, Rovana Plumb (ministrul Fondurilor Europene) și Natalia Intotero (Ministrul Românilor de Pretutindeni) au promis că va curge lapte și miere în Valea Jiului. Au enumerat o serie de proiecte ce ar putea fi implementate pentru zonă. Numai că nu au spus nimic nou. De cel puțin 10 ani se discută de astfel de proiecte. La întrebarea când vor fi puse în aplicare, răspunsul ministrului Natalia Intotero a uluit.

“Când se vor pune în practică aceste proiecte? Atunci când administrația prezidențială va respecta voința poporului român, votat în decembrie 2016 și când va respecta acest Guvern care a fost ales. Există disponibilitate din partea Comisiei Europene, a Guvernului, a autorităților județene, locale, dar atâta timp cât Guvernul încearcă să facă tot ceea ce poate pentru interesul cetățeanului, dar există alți factori care pun presiune și care caută doar motiv de scandal, e dificil a se realiza ceva în România”, a ținut să precizeze ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Numai că exact partidul care a propulsat-o pe Natalia Intotero direct în scaunul de ministru al Românilor de Pretutindeni nu a respectat voința alegătorilor. Doi premieri a înlocuit PSD în cel doi ani de mandat, fiind acum la cel de-al treilea premier al PSD.

“De ce nu s-a făcut până acum? Pentru că e prima oară când dăm drumul la un instrument integrat”, a spus Rovana Plumb.

Reprezentanții cabinetului Dăncilă au găsit vinovații pentru slaba evoluție a României. Numai că miniștrii PSD-ALDE uită faptul că doi premieri ai coaliției de guvernare au fost schimbați tocmai prin “grija” PSD-ului în doi ani de zile de la câștigarea alegerilor parlamentare.

Valea Jiului va avea “noroc” cu proiectele integrate doar dacă forțele “oculte” vor înceta să mai pună presiune asupra celui de-al treilea Guvern PSD-ALDE.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *