Capră neagră, filmată în Retezat

Un superb exemplar de capră neagră a fost surprinsă în Parcul Național Retezat. Mamiferul este ocrotit prin lege. Populația de capră neagră din Parcul Național Retezat depășește 200 de exemplare. Rangerul APNR, Lenuța Bogdan a surprins imaginile cu capra neagră.

”Capra neagră (Rupicapra rupicapra) are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Ele se se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă mușchi sau licheni”, arată Administrația Parcului Național Retezat.

Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Apariția pericolelor este anunțată membrilor grupului printr-un fluierat specific sau printr-un tropăit. Odată alertate, animalele fug și se refugiază în locuri foarte greu accesibile pentru prădătorii lor (lupul, râsul și, din păcate, omul). Sunt capabile să atingă viteze de până la 50 km/h pe teren  accidentat și pot face salturi impresionante (2 m în înălțime și peste 6 m în lungime).

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.