Carambol pe autostrada A1 Deva-Nădlac, în urma unui unui accident produs între un autoturism și un tir

Pe autostrada A1 Deva-Nădlac, kilometrul 582, în apropierea localităţii Nădlac, judeţul Arad, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un tir, informează Centrul Infotrafic din IGPR . La scurt timp, în aceeaşi zonă, s-a produs o tamponare în lanţ în care au fost implicate alte 8 autovehicule. Potrivit primelor informaţii, o singură persoană a suferit leziuni şi anume posibil răni uşoare, fiind evaluată medical. Din tamponarea mai multor autoturisme a rezultat un carambol pe reţeaua rutieră. „Cauza este eroarea umană în condiţiile unui carosabil umed peste care s-a acţionat cu sare, ceaţa şi vizibilitatea fiind extrem de reduse, respectiv sub 100 m. În prezent, circulaţia este închisă, iar traficul este deviat pe DN7G – Nădlac 1. Traficul rutier a fost reluat la această oră, însă vizibilitatea este în continuare redusă din cauza ceţii dense.

UPDATE Traficul a fost reluat pe ambele benzi pe autostrada A1 Deva-Nădlac, kilometrul 582, în apropierea localităţii Nădlac, judeţul Arad. Reamintim că anterior s-a produs o tamponare în care au fost implicate un autoturism şi un autocamion, iar la scurt timp, în aceeaşi zonă, s-a produs un carambol în care au fost implicate alte 8 autovehicule. În urma carambolului, o persoană a suferit răni uşoare, fiind transportată la spital.

În continuare, pe autostrada A1 Deva-Nădlac vizibilitatea în trafic este redusă din cauza ceţii dense, mai avertizează poliţiştii rutieri.

UPDATE „Duminică, 09.01.2022, pe A1 la km 582, calea 1, în apropiere de Nădlac, mai multe autoturisme s-au tamponat, rezultatul fiind un carambol pe reţeaua rutieră. Cauza este eroarea umană în condiţiile unui carosabil umed peste care s-a acţionat cu sare, ceaţa şi vizibilitatea fiind extrem de reduse, respectiv sub 100 m. În prezent, circulaţia este închisă, iar traficul este deviat pe DN7G – Nădlac 1. Se estimează reluarea circulaţiei normale, în jurul orelor 15:00”, conform Poliţiei Rutiere.

Poliţia rutieră atrage atenţia şi reaminteşte că în această perioadă, pe reţeaua rutieră apare frecvent fenomenul de ceaţă ce reduce semnificativ vizibilitatea.

„Astfel, facem apel la conducătorii auto ca în aceste condiţii să circule cu atenţie, să adapteze viteza la condiţiile meteo existente, să evite frânările şi schimbările de direcţie bruşte, să păstreze distanţa corespunzătoare faţă de ceilalţi participanţi la trafic şi să respecte restricţiile instituite pe reţeaua rutieră, acolo unde este cazul”, mai arată sursa citată.

ŞTIREA INIŢIALĂ „Reamintim faptul că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, vizibilitatea în trafic este redusă din cauza ceţii dense sub 100 de metri. Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, mai arată sursa citată.

Poliţia rutieră recomandă şoferilor ca pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie să respecte şi alte reguli specifice şi anume: să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă şi în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

 

news.ro

sursa foto: facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.