Cărbune din Indonezia pentru termocentrala Mintia

Producția de cărbune de la minele din Valea Jiului este la limita inferioară. Niciodată nu s-au înregistrat producții atât de mici, iar pentru a asigura funcționarea termocentralei de la Mintia, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a recurs, din nou, la importuri. De această dată, cărbunele este adus din Indonezia.

Mai mult, cărbunele din Indonezia are și o concentrație scăzută de sulf, ceea ce nu duce la o poluare masivă, în condițiile în care termocentrala de la Mintia nu îndeplinește condițiile de mediu.

“Dacă Termocentrala Paroşeni este astăzi singura din ţară conformă la condiţiile actuale de mediu, Termocentrala Mintia poate fi singura din ţară conformă la condiţiile de mediu negociate pentru 2021, cu o singură condiţie şi anume aceea de a arde un cărbune cu conţinut redus de sulf”, spune Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Pentru testarea cărbunelui indonezian se efectuează teste de către un institut din București. Zilele acestea trebuie să fie emise rezultatele, însă potrivit informațiilor cărbunele din Indonezia are o calitate superioară față de cel din Valea Jiului.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *