Carmen Hărău: ”A murit dl Ion Orăşanu, fost consilier PNL”

Carmen Hărău, senator PNL:

”Când hotărăşti că nu dai bani cuiva care, dacă-i dai, te laudă şi dacă nu, te desființează, se cheamă că-ți asumi să-ți pună cineva pe tocător viața şi bunul nume…
Iar dacă ai cu ce plăti şi alegi să n-o faci, se prezumă că eşti un om puternic, care-şi asumă războiul şi-şi asumă să plătească, la un moment dat, mai degrabă cu viața.
Dar „nu-ți place, nu te bagi”! Scria undeva unul dintre cele mai mizerabile pixuri „jurnalistice” cu care m-am întâlnit vreodată, clamând îndreptățirea lui, a pixului, să scrie orice, oricum, oricând, despre cei care „s-au băgat”.
Dl Orăsanu n-avea bani, deci n-a avut nici măcar dilema dacă să plătească sau nu. Şi „s-a băgat”… Alerga, de mai mult de un deceniu, de colo-colo, ba la primărie cu probleme ale cetățenilor din Micro5, ba pe la firmele private să depună cv-uri ale unor şomeri sau să ceară ajutor pentru nişte necăjiți, ba să viziteze un bolnav la spital cu două portocale şi trei vorbe bune… Activiştii de acest tip sunt rari, resortul lor intern este, în primul rând, dorința de a fi de folos celor din jur, şi de a fi importanți în ochii lor şi ai celorlalți, muncind pe rupte!
A nimerit într-un război care nu era al lui şi a fost spulberat de batjocură, terfelit fără milă, el, „omul cu două ghiuluri”. A suferit cumplit. Mă întreba, uneori, cu nod de lacrimi în gât, „Ce-au, doamnă, ăstia cu mine? Să ştiți că mi-am dat jos un ghiul, să nu stric imaginea la partid, port numai unul, ca țin la el, e un cadou” L-a dat jos şi pe celălalt, când a văzut că batjocura nu încetează.
N-a rezistat. Şi iată-l, azi, pe năsălie, victimă colaterală. Păi dacă s-a băgat?! „Nu-ți place, nu te bagi!”…


Să-l odihnească Dumnezeu! Iar, pe ceilalți, să-i ierte, dac-o putea…”

 

Notă: postările sunt preluate ca atare, fără modificări, de pe paginile de facebook ale autorilor. 

Anamaria Nedelcoff

anamaria.nedelcoff@gmail.com

nedelcoff has 421 posts and counting.See all posts by nedelcoff

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *