Prefectul județului Hunedoara s-a întâlnit cu liderii sindicatului „Muntele” și administrația CEH

INSTITUȚIA PREFECTULUI, SINDICATELE ȘI ADMINISTRAȚIA, ÎMPREUNĂ PENTRU VALEA JIULUI

Dezvoltarea economică viitoare a Văii Jiului, situația socială a locuitorilor celor șase orașe și folosirea eficientă a surselor de finanțare europene și guvernamentale pentru investiții și noi locuri de muncă au fost principalele teme discutate astăzi, la Instituția Prefectului, în cadrul unei întâlniri a prefectului Călin Petru Marian cu liderii sindicatului „Muntele” și cu administrația Complexului Energetic Hunedoara.

Echipa sindicală a fost condusă de președintele Darius Câmpean, conducerea C.E.H. a fost reprezentată de directorul general Samuel Dioane, iar din partea Instituției Prefectului a participat și subprefectul Lorincz Szell.

Prefectul Călin Petru Marian le-a transmis participanților la întâlnire: „Cunosc foarte bine situația economică și socială a Văii Jiului. M-am implicat, am sprijinit, și o voi face în continuare, toate inițiativele sindicatelor sau ale societății civile, ale guvernului sau cele inițiate de organizațiile care au proiecte pentru dezvoltarea zonei. Toate acestea pentru ca locuitorii să aibă posibilitatea să-și asigure venituri decente pentru familie. Trebuie să fim alături, unii de alții, în misiunea de a asigura premisele dezvoltării Văii Jiului, după încetarea activității în subteran. Voi face tot ce depinde de mine ca acest lucru să se realizeze.”

Totodată, reprezentanții sindicatului „Muntele” i-au mulțumit prefectului Călin Petru Marian pentru implicarea și susținerea în rezolvarea unor probleme sociale și au precizat că, în a doua jumătate a lunii septembrie, au nevoie de sprijin instituțional având în vedere că în această perioadă vor intra în vigoare noile prevederi salariale ale Contractului Colectiv de Muncă și se va înființa noua societate care va administra principala activitate economică din Valea Jiului.

Prefectul Călin Petru Marian a prezentat, în finalul discuțiilor, o informare privind fondurile financiare și proiectele de dezvoltare care vor putea fi accesate în Valea Jiului prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Programul Operațional Regional, Mecanismul pentru o Tranziție Justă sau cu ajutorul fondurilor guvernamentale.

 

 

Biroul de presă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *