Carmen Hărău despre rectificarea bugetară

Prin rectificarea bugetară, Guvernul Orban asigură banii necesari pentru pensii, salarii, funcționarea instituțiilor și plățile restante către agenții economici.

Referindu-se la situația financiară deosebit de gravă lăsată de PSD în bugetul de stat, Senatorul PNL Carmen HĂRĂU apreciază modul în care Guvernul Orban a reușit să găsească soluții pentru a asigura plățile restante și veniturile pentru populație:

„Guvernul Dăncilă a lăsat în urmă un dezastru financiar și plăți neachitate de aproape 20 de miliarde de lei: peste 5 miliarde de lei pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, peste 6 miliarde de lei bani capturați de la agenții economici prin neplata rambursărilor de TVA și neplata concediilor medicale, deficit de peste 3,2 miliarde la sănătate și peste 2,2 miliarde de lei la pensii. Au ascuns gunoiul sub covor, considerând că vor păcăli populația la nesfârșit!

În ciuda acestei situații dezastruoase, Guvernul Orban a reușit să pună astăzi în dezbatere publică un proiect de rectificare bugetară prin care reușește să rezolve cea mai mare parte dintre problemele urgente: se asigură banii pentru plata pensiilor și pentru plata salariilor în tot sistemul bugetar, se asigură plata tuturor drepturilor de asistență socială până la finele anului, precum alocațiile de stat pentru copii, indemnizațiile persoane cu handicap, indemnizațiile pentru persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului. Pe lângă aceste cheltuieli, Guvernul a reușit să facă rost de bani pentru a plăti beneficiarilor din Programul Național de Dezvoltare Locală facturile neachitate de luni de zile, iar agenților economici să le restituie TVA-ul, bani pe care-i așteaptă din primăvara acestui an.

Fără să ne plângem de greaua moștenire lăsată de PSD, este important ca oamenii să cunoască prăpădul lăsat în urmă de guvernele socialiste. De asemenea, românii pot vedea cu ochii lor că la numai două săptămâni de la instalare, Guvernul PNL găsește soluții la cele mai importante probleme ale țării.”

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *