Carmen Hărau, senator PNL: ”Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”

Guvernul Orban a prezentat luni raportul asupra măsurilor pe care le-a luat în perioada stării de urgență. Oricine va analiza, cu bună-credință activitatea Guvernului PNL din această perioadă, precum și măsurile luate, poate să tragă singur concluzia că România a fost guvernată cu maximă responsabilitate și că, datorită măsurilor adoptate, nu ne-am confruntat cu un val atât de mare de îmbolnăviri și decese ca state dezvoltate din Uniunea Europeană. Pe lângă acțiunile menite să limiteze efectele epidemiei și numărul de îmbolnăviri, guvernarea PNL a fost alături de cei afectați de închiderea totală sau parțială a unor activități economice.

Nu e deloc ușor să găsești soluții atunci când peste 1 milion de contracte de muncă sunt suspendate în doar câteva săptămâni, când porțile a zeci de mii de agenți economici s-au închis și când preiei guvernarea după PSD, care a lăsat pământul pârjolit în urma sa: bugetul făcut praf, rezervele financiare epuizate și obligații de plată restante de peste 10 miliarde de lei.

Cu toate acestea, PNL a reușit să plătească șomaj tehnic pentru cei mai mulți angajați care și-au suspendat activitatea, să vină cu măsuri fiscale pentru a ușura viața agenților economici și cu soluții specifice pentru sistemul sanitar, investiții și creditarea sectorului privat. Ai zice că noi, liberalii, am avut mare ghinion, căci planul nostru de guvernare pentru dezvoltarea României a trebuit să suporte ajustări fundamentale și să se transforme într-un plan de rezistență în pandemie, pentru salvare de vieți și salvare economică. Pe de altă parte, cel mai important lucru este că România a avut noroc, căci nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat cu România, dacă această criză ne prindea la guvernare cu genii ca Andrușcă, Cuc sau Bădălău.

În conformitate cu mandatul primit de la liberali, Guvernul PNL va continua măsurile de susținere a economiei și după încetarea stării de urgență. În acest moment, se află în plină elaborare un amplu pachet de măsuri care va susține, pe de o parte, plata salariilor pentru angajații care se întorc din șomajul tehnic la lucru, iar pe de altă parte, va sprijini întreprinzătorii privați să reînceapă activitățile de producție. Pe lângă aceste măsuri, dinamizarea investițiilor publice, care au zăcut în nepăsare sub guvernele PSD, vor reprezenta alt stimul pentru relansarea activităților economice în țara noastră.

Nu există altă cale, decât măsuri eficiente, curajoase și responsabile luate de Guvernul PNL!

Doar în acest fel putem avea în vara aceasta o tranziție lină de la criza coronavirusului, la normalitatea mult așteptată.

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU, sentor PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *