Ce a făcut pesedismul din salariile cetățenilor județului Hunedoara

Ultimii trei ani, dominați de politica PSD la nivel național, județean și în aproximativ 67% din primării, au dus Hunedoara în topul județelor cu cele mai mici salarii din țară.

Salariații din județul Hunedoara câștigă puțini bani. Asta reiese dintr-un clasament oficial. Salariul mediu pe țară este de aproximativ 3200 de lei, însă sunt județe în care salariații câștigă mai puțin. În județul Hunedoara și alte 4 județe salariații nu câștigă peste 2700 de lei, media pe țară.

Județul Teleorman are cele mai mici medii salariale. Comisia de Prognoză arată că 2548 lei va fi câștigul mediu salarial în județul Teleorman, acesta fiind cel mai mic nivel din țară.

Județul Hunedoara, situat puțin mai bine decât Teleormanul, va avea în anul 2020 un câștig mediu salarial de 2.554 de lei, în județul Neamț acesta va fi de 2.595 lei. În Brăila câștigul mediu salarial va fi de 2.690, apropiându-se de media pe țară, potrivit Comsiei de Prognoză.

Cu excepția unor administrații liberale (Deva, Hațeg, Călan) în Hunedoara se pierd constant locurile de muncă existente, iar investitorii ocolesc județul.

În cel mai mare municipiu din județ, municipiul Hunedoara, condus de primarul pesedist Dan Bobouțanu, declinul economic este mai mare chiar și decât decât media județului. Sub administrarea pesedistă s-au pierdut 1100 de locuri de muncă. Cu aceeași situație sumbră se confruntă Valea Jiului (cu excepția municipiului Petroșani, unde se înregistrează un oarecare reviriment).

În aceste condiții, Hunedoara este practic în pericolul de a ajunge să aibă salarii mai mici până și decât Teleormanul, județul lui Dragnea.

Speranța hunedorenilor se leagă de alegerile locale și parlamentare din 2020, care ar putea să schimbe culoarea roșie a politicii din județ și, odată cu ea, soarta tristă a unor cetățeni care merită un trai mai bun, respectul și preocuparea celor aflați la putere.

 

Monica Pană

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.