În ce școală ți-ai trimis copilul?

În programarea bugetară pentru anul 2017, Guvernul României a prevăzut, cel puţin la nivel de angajament, sume importante la capitolele care vizează cheltuieli de capital şi investiţii publice, între priorităţile investiţionale aflându-se şi lucrări de modernizare şi reabilitare pentru unităţile de învăţământ din reţeaua şcolară.

În privinţa disponibilităţilor administraţiilor publice locale de a finanţa investiţii în unităţile de învăţământ, bugetele limitate ale acestora, precum şi cotele defalcate insuficiente, nu pot face faţă şi majorărilor de salarii din sectorul public şi unor asemenea eforturi investiţionale, în absenţa unor transferuri consistente de la bugetul central.

Anul şcolar trecut a demarat într-o situaţie nedemnă de un stat membru al Uniunii Europene (peste 4.000 de unităţi de învăţământ nu deţineau autorizaţii igienico-sanitare sau de securitate la incendiu).

În aceste condiții, valoarea prevăzută a fi investită în rețeaua școlară preuniversitară s-a volatilizat în procesul execuției bugetare, iar rectificarea care urmează să se facă va corecta în minus această prevedere bugetară. Sarcina financiară rămâne în spatele primarilor, cei care stau în fața cetățenilor.

Căci de pe partea lui Daddy Dragnea și a lui Tudose, școlile rămân așa cum au fost: insalubre, friguroase, nesigure, fără autorizații de funcționare! Așadar, scapă cine poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.