Şedinţa PSD în care va fi stabilit numele noului ministru al Apărării a început. Fifor ar fi favoritul

Şedinţa lărgită a Biroului Politic Naţional al PSD, în urma căreia preşedintele Liviu Dragnea va anunţa numele viitorului ministru al Apărării a început, la Palatul Parlamentului. Potrivit unor surse social-democrate, cele mai mari şanse le-ar avea, în acest moment, Mihai Fifor.

La şedinţa conducerii PSD participă şi premierul Mihai Tudose.

Luni, numele vehiculate pentru portofoliul Apărării erau Mihai Weber, Ion Mocioalcă, Georgian Pop şi Gabriel Vlase.

Întrebat despre aceste variante, Liviu Dragnea a afirmat, duminică, la Ţebea, că, de obicei, numele vehiculate în presă nu sunt şi cele luate în calcul de PSD, fără a oferi alte variante despre următoarea propunere PSD.

Premierul Mihai Tudose a anunţat săptămâna trecută că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării. Şeful Executivului a subliniat că ”sunt bani pentru salarii”, dar ”cineva” din MApN.

Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat, săptămâna trecută, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema salariilor militarilor, că şi-a lăsat demisia pe masa acestuia.

Demisia a venit după ce reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN) au anunţat, că salariile angajaţilor se vor plăti eşalonat în această lună, având în vedere că nu s-a făcut rectificarea bugetară. Soldele şi salariile nete, fără contribuţii şi impozit, vor fi achitate în data de 15 septembrie, iar banii de chirii, normă de hrană şi alte drepturi salariale vor fi acordaţi ”în jurul datei de 25 septembrie, după rectificarea bugetară”.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.