CEH alocă peste 13,6 milioane de lei pentru transportul cărbunelui spre Mintia

13.612.000 de lei alocă Complexul Energetic Hunedoara pentru transportul cărbunelui spre termocentrala Mintia. Societatea energetică hunedoreană a scos la licitație contractul  de „Servicii de transport cărbune pe calea ferată’’ pentru Sucursala Electrocentrale Deva”.

”Achiziția serviciului de transport cărbune pe calea ferată este necesară pentru transportul cărbunelui de la stațiile de expediție ale Complexului Energetic Hunedoara SA (Petroșani-Lonea, Livezeni, Lupeni și Iscroni) până la stația CFR Simeria”, arată documentul care mai precizează condițiile tehnice ”pentru atribuirea serviciilor pentru transport cărbune energetic pe calea ferată prin combinarea de trenuri din două sau mai multe stații între punctele de expediție ale furnizorilor și stația de desinație Mintia pentru Sucursala Electrocentrale Deva, pentru cantitatea de arpoximativ 820.000 de tone de trenuri complete pentru perioada de 2 ani”, arată documentația.

Lipsa acestui serviciu duce la blocarea activității termocentralei Mintia din lipsa cărbunelui. Prin achiziția serviciului de transport cărbune pe calea ferată se asigură necesarul de cărbune energetic pentru funcționarea termocentralei Mintia în condiții optime.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *