CEH trebuie să achite aproape 300 de mii către CFR

Una din societățile cu care Complexul Energetic Hunedoara a avut și are relații contractuale este CFR.  Instanța de la Tribunalul Hunedoara a admis solicitarea CFR privind executarea silită a CEH. Nu mai puțin de 280 de mii are de plată CEH către CFR. Asta doar la prima strigare. Pe rolul instanțelor de judecată se află mai multe dosare în care CFR solicită obligarea Complexului Energetic Hunedoara la plata facturilor restante.

”Admite acţiunea precizată de reclamanta Compania Națională de Căi Ferate CFR SA – Sucursala Regională CF Timișoara  în contradictoriu cu pârâta SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 287.421,96 lei”, se arată în sentința Tribunalului Hunedoara.

Spre exemplu, la finele anului trecut, CFR a mai obținut o ordonanță de plată împotriva CEH.

“Ordonă debitorului să plătească creditorului suma de 139.853,43 lei actualizată la data plăţii reprezentând c/val penalităţilor calculate pentru achitarea cu întârziere a tarifelor de transport, în termen de 30 zile de la comunicarea prezentei ordonanţe. Obligă debitorului să plătească creditorului suma de 378,50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, mai arată o soluție a instanței hunedorene.

Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu zeci de cereri de executare silită. Pe rolul instanțelor sunt înregistrate zeci de astfel de dosare în care creditorii încearcă să își recupereze banii.

Sentința Curții de Apel Alba Iulia prin care a fost respinsă declararea insolvenței Complexului Energetic Hunedoara a deschis calea spre executările silite. Încă din 2016, de la judecarea cauzei pe fond a insolvenței, Complexul Energetic Hunedoara a obţinut în instanţă suspendarea executărilor silite cerute de creditorii societăţii până la judecarea cererii de intrare în insolvenţă. Suspendarea executării conturilor Complexului Energetic Hunedoara a rămas în vigoare până la o sentință definitivă privind insolvența. Sentința Curții de Apel Alba Iulia din data de 18 decembrie a dat cale liberă spre executarea conturilor CEH.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *