Invitație la teatru – ,,O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită sâmbătă, 27 mai 2023, ora 19:30, la spectacolul de teatru ,,O noapte furtunoasă” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Alexandru Nagy. Spectacolul va avea loc în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Demistificată și interpretată într-o cheie modernă, la granița dintre teatru și film dar păstrând intact textul lui Nenea Iancu, această variantă ne permite să intrăm adânc în ițele amoroase încâlcite din spatele poveștii pe care o știm cu toții. Dar cât de bine o știm?

Cât de sigur Jupân Dumitrache este orbit de gelozie. Ce legături mai există între Nenea Nae și Veta? Răspunsurile le veți descoperi numai abandonându-vă complet în această propunere, petrecând cu noi o noapte într-adevăr furtunoasă în care sigur, totul se termină cu bine.

Personajele lui Caragiale păstrează intacte replicile scrise de marele dramaturg, dar aduc în fata spectatorilor o montare modernă, cu acţiuni şi sentimente reinterpretate. Sperăm să vedem şi de această dată mulţi tineri în sală, spectacolul fiind recomandat elevilor de colegiu și liceu, mai ales pentru că se află în programa școlară.

Personajele:

Jupân Dumitrache: Aurelian Temișan

Nae Ipingescu: Ovidiu Cuncea

Chiriac: Adrian Nartea

Spiridon: Radu Ștefan Bănică

Rică Venturiano: Cosmin Vijeu

Veta: Monica Davidescu

Zița: Monica Odagiu

 

Scenografia: Gabi Albu, Delia Ghizdavet

Costumele: Ellida Toma

Light design: Alin Popa

Sound design: Dani Ionescu

Foto: Horia Stan

 

Prețul biletelor este de 80, 100 și 120 lei, în funcție de amplasarea locurilor în sală.

Biletele pot fi achiziționate de la Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva după următorul program: luni și vineri între orele 11:00 și 14:00, miercuri între orele 14:00 și 17:00 precum și de pe platforma ticketstore.ro

https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/3953/o-noapte-furtunoasa-deva-centrul-cultural-dragan-muntean-deva-27-mai-2023

Relații suplimentare se pot obține la secretariat, telefon: 0354/408.907 sau 0721 055 037.

 

Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *