Ceremonie oficială de predare-primire a comenzii, la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara”

Astăzi, 9 decembrie 2022, a avut loc ceremonia oficială de predare-primire a comenzii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, moment important în istoria instituției noastre.
După o activitate de mai bine de 27 de ani în rândul pompierilor, colonelul Viorel DEMEAN a trecut în rezervă la sfârșitul lunii trecute, iar la comanda ISU Hunedoara a fost desemnat locotenent colonelul Alin NASTA, cel care din 2021 a deținut funcția de prim-adjunct al Inspectorului Șef și care de-a lungul carierei militare, s-a remarcat prin profesionalism și rezultate deosebite.
La festivitatea oficială de predare-primire a comenzii inspectoratului și a drapelului de luptă, desfășurată la sediul ISU Hunedoara, au participat colonelul Janos TRACHE alături de colonelul Gabriel Mircea DRAGU din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a dat citire Ordinului de trecere în rezervă a fostului comandant și Ordinului prin care locotenent colonelul Alin NASTA a fost desemnat pe aceasta functie.
De asemenea, ne-au onorat cu prezența prefectul județului Hunedoara, domnul Călin Petru MARIAN, președintele Consiliului Județean, domnul Laurențiu NISTOR și reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul nostru.
După predarea comenzii și a drapelului de luptă, au urmat momente emoționante, când atât noul comandant, cât și predecesorul său au luat cuvântul.
Locotenent colonelul Alin NASTA a ținut să-i mulțumescă fostului comandant pentru profesionalismul cu care a condus inspectoratul timp de 13 ani și pentru că a ținut, ca zi de zi, să devenim tot mai buni în ceea ce facem.
„Vă asigur de faptul că siguranța cetățenilor și răspunsul prompt și eficient în cazul situațiilor de urgență, vor rămâne principalele mele obiective.
Îmi iau angajamentul în fața dumneavoastră, că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a-mi îndeplini cât mai bine toate misiunile care îmi vor fi încredințate.
Îmi doresc să fiu mereu aproape de toți pompierii hunedoreni, atent la nevoile și propunerile fiecăruia dintre voi, pentru că știu că doar împreună putem avea rezultate remarcabile.”
Colonelul (r) Viorel DEMEAN a mărturisit că această zi, a trecerii în rezervă, este una plină de emoție și trăiri intense și le-a mulțumit oficialităților prezente pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului, precum și colegilor pentru implicarea și seriozitatea cu care și-au făcut de fiecare dată datoria, sfătuindu-i să rămână în continuare exemplari în munca lor.
Prefectul județului, domnul Călin Petru MARIAN s-a arătat recunoscător față de modul în care colonelul (r) DEMEAN Viorel și-a desfășurat întreaga activitate, subliniind faptul că sub conducerea acestuia, colaborarea între Instituția Prefectului și ISU Hunedoara a fost una foarte bună și și-a exprimat totodată încrederea deplină în capacitatea și devotamentului noului comandat al inspectoratului.
Președintele Consiului Județean, domnul Laurențiu NISTOR a vorbit despre caracterul demn și deschiderea fostului inspector șef către problemele comunității, convins fiind că și noul comandant îi va călca pe urme.
Așadar, nu ne rămâne decât să-i urăm domnului colonel (r) Viorel DEMEAN să aibă parte de o pensie lungă și liniștită, alături de cei dragi, iar pe inspectorul șef desemnat, domnul locotenent colonel Alin NASTA, noi, pompierii hunedoreni, îl asigurăm de întreaga noastră disponibilitate și seriozitate față de toate misiunile pe care ni le va încredința.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *