Cetățile dacice din Munții Orăștiei vor fi păzite

Cetățile dacice din Munții Orăștiei vor fi păzite. Contractul de pază pentru cele patru cetăți dacice din Munții Orăștiei, respectiv Costești – Cetățuie, Costești-Blidaru, Luncani -Piatra Roșie și Bănița, vor fi păzite de o societate specializată, conform prevederilor Legii nr. 23 din 20 martie 2020 privind regimul juridic al Cetăților dacice din Munții Orăștiei. Cele patru cetăți dacice fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO.

 

„Tot prin Legea nr.23 din 20 martie 2020 și prin Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr. 42 din 26 februarie 2021 a fost aprobată preluarea, inventarierea și înscrierea în domeniul public al județului Hunedoara a cetăților dacice din Munții Orăștiei: Costești – Cetățuie, Costești-Blidaru, Luncani -Piatra Roșie și Bănița”, a anunțat Radu Barb, directorul Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara.

Din luna mai a acestui an, cele patru cetăți dacice din Munții Orăștiei au fost date în administrarea Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *