Cimitirele nu se închid la Petroșani

Cimitirele nu se închid la Petroșani. Este afirmația fermă făcută de Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, cel care în acest mod dezmite unele afirmații apărute în spațiul public cum că cimitirele s-ar închide în ziua de 1 Noiembrie, atunci când în Ardeal se marchează Ziua Morților.

”Având în vedere faptul că în ultimele şapte zile indicele de cazuri active la 1000 de locuitori a fost sub 1/1000, iar astăzi este 0,47 nu se pune problema interzicerii accesului în cimitirele din localitatea noastră în data de 1 noiembrie. Rog însă cetăţenii municipiului Petroşani să respecte normele sanitare instituite în starea de alertă prelungită conform legislaţiei în vigoare”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

În fiecare an, pe data de 1 noiembrie, credincioșii catolici, greco-catolici, ortodocși, protestanți, reformați din Transilvania, Banat și Maramureș celebrează „Luminația” sau ”Ziua Mortilor”. Se spune că în această noapte sufletele morților vizitează lumea celor vii iar oamenii vin să aprindă lumânări la mormintele celor dragi.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *