Cîţu despre creşterea calităţii vieţii românilor

Premierul Florin Cîţu a declarat că se aşteaptă la un deficit sub 7% în acest an. „Vom avea un deficit bugetar mai mic decât anul acesta, vom avea venituri la buget mai mari la finalul anului, vom avea o creştere economică peste ceea ce a fost estimat la începutul anului”, a susţinut Cîţu.

Acesta a menţionat că revenirea economiei depinde de succesul campaniei de vaccinare, care ar duce la „acea economie efervescentă în care oameni merg şi îşi cheltuiesc resursele şi le folosesc în România”.
Cîţu a comentat şi deprecierea leului în raport cu moneda euro, afirmând că, în opinia sa, acest lucru este doar temporar.
„În România creşterea economică va duce la o apreciere a monedei naţionale în perioada următoare. Este ceea ce simt eu. (…) Eu cred că o creştere economică peste ceea ce am spus la începutul anului va tempera această depreciere şi chiar va duce spre apreciere. (…) Vom avea un deficit bugetar mai mic decât anul acesta, vom avea venituri la buget mai mari la finalul anului, vom avea o creştere economică peste ceea ce a fost estimat la începutul anului”, a explicat Cîţu.
El a vorbit şi despre ratingul de ţară al României.
„Am promis la începutul anului că vom face această trecere de la negativ la stabil. S-a întâmplat. De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că am arătat responsabilitate fiscală. Nu ne-am aruncat să folosim măsurile din trecut, arătăm un deficit bugetar în scădere, avem venituri mai mari la buget şi avem două reforme importante, reforma salarizării şi reforma pensiilor, despre care am anunţat cam cum vor arăta după aceea şi nu vor deveni surse de instabilitate în bugetul României”, a mai afirmat primul ministru.
El a arătat că acest lucru va duce la creşterea calităţii vieţii românilor.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *