Ministerul Sănătăţii va cumpăra Remdesivir şi măşti de protecţie personală de tip FFp2

Ministerul Sănătăţii va cumpăra Remdesivir şi măşti de protecţie personală de tip FFp2, banii fiind asiguraţi din fondul de rezervă. Bugetul Ministerului a fost suplimentat, joi, cu peste 45 de milioane de lei.

„La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi, 17 decembrie 2020, Hotărârea pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, în vederea achiziţionării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţie COVID, precum şi pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova. Conform actului normativ, se aprobă suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cu suma de 45.405 mii lei destinată rezervei pentru situaţii speciale a Ministerului Sănătăţii”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.
Sursa citată a precizat că din aceste fonduri vor fi achiziţionate, de către Ministerul Sănătăţii, medicamente şi materiale sanitare care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, pentru pacienţii internaţi în unităţile sanitare din România.
„Va fi achiziţionat şi medicamentul Remdesivir necesar pentru tratamentul pacienţilor critici care necesită oxigen suplimentar, singurul medicament autorizat la acest moment la nivel european pentru tratamentul specific al infecţiei cu SARS-CoV-2, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătăţii şi producător, ca urmare a achiziţiei centralizate realizate de Comisia Europeană, pentru statele membre UE şi producător. De asemenea, banii vor fi utilizaţi şi pentru achiziţia de măşti de protecţie personală de tip FFp2 – destinate personalului medico-sanitar, în baza contractelor subsecvente încheiate de Ministerul Sănătăţii şi furnizor, ca urmare a achiziţiei centralizate realizate de Comisia Europeană, în numele statelor membre şi producător”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.
O parte din fonduri vor fi destinate pentru acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, ca urmare a nevoilor identificate la nivelul sistemului sanitar din acest stat.
Acest sprijin are la bază Acordul încheiat între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii din Republica Modova în domeniul sănătăţii şi ştiințelor medicale din data de 3 decembrie 2010 şi publicat în Monitorul Oficial al României nr.197 din 22.03.2011.
news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.