Ciute surprinse în Parcul Național Defileul Jiului

Valea Jiului este înconjurată de două parcuri naționale. Defileul Jiului și Parcul Național Retezat sunt cele două așezări de o importanță deosebită. La câțiva kilometri de Petroșani, în mijlocul naturii, în Parcul Național Defileul Jiului au fost surprinse mai multe ciute. Imaginile au fost surpinse de Dan Roșca în cadrul unei acțiuni de monitorizare a faunei din zonă.

Parcul Național Defileul Jiului asigură faunei bogate toate condițiile de adăpost, hrană și liniște. Ciuta, femela cerbului, este un animal erbivor, având habitatul în zone montane sau deluroase cu păduri întinse. Începând cu perioada împerecherii, care debutează toamna, până când fată, ciutele trăiesc în cârduri, conduse de regulă, de ciuta cea mai bătrână.

Parcul Național Defileul Jiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva  are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor Hunedoara și Gorj.

Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală, unde intervenția umană nu este permisă.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.