Migrația păsărilor, surprinsă în Defileul Jiului

Migrația păsărilor a fost surprinsă în Parcul Național Defileul Jiului. Cintezele de iarnă au fost observate pe cer. Potrivit specialiștilor, cintezele de iarnă, pleacă primăvara în zonele din Rusia de Nord sau în Peninsula Scandinavă.

„Unul din principalele culoare de migrație a păsărilor, Defileul Jiului… în migrație, am observat-o și noi… Cinteza de iarnă (Frigilla montifringilla). Oaspetele nostru de iarnă, formează stoluri de mii de exemplare, ce pot fi întâlnite in zona pădurilor de fag, unde servesc mese copioase cu jir. Sunt într-o continuă mișcare, în căutare hranei. Este devotat partenerului pentru un sezon de împerechere. Nu poposește pentru mult timp la noi, în primăvară pleacă spre zonele pentru cuibărit din Rusia de nord și Peninsula Scandinavă”, arată cei de la Parcul Național Defileul Jiului.

Cinteza este răspândită în țara noastră din ținuturile cele mai joase, ca pădurile de sălcii din Delta Dunării, până în regiunile de munte cu pășuni alpine și jnepeni ajungând la altitudinea de 1.500 m deasupra nivelului mării. Arealul de răspândire a cintezei cuprinde regiunile din Europa, Africa de Nord și Asia de Sud Vest.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *