Civilizație. Canalizarea din Straja își arată utilitatea

În doar câteva luni, canalul colector din Straja a preluat mii de metri cubi de ape reziduale. Până la darea în folosință a investiției, cabanierii din Straja aveau contract cu ApaServ Valea Jiului pentru golirea foselor septice. De la 1 decembrie 2017, acest contract a fost reziliat.

”Noi avem contract încheiat cu Asociația Pro Straja. Sunt cu factura la zi. Am încasat mii de metri cubi. Mii de metri cubi au trecut prin ceasul care indică ceea ce se întâmplă acolo, în Straja. Am mai spus-o și o repet: ce se întâmpla dacă această canalizare nu era gata?”, a declarat Costel Avram, directorul SC ApaServ Valea Jiului SA

Investiția realizată de ApaServ Valea Jiului a costat aproape două milioane de lei. O parte din fonduri au fost alocate de Consiliul Județean Hunedoara, iar o altă parte dintr-un credit contractat de societatea de apă din Valea Jiului. de precizat este faptul că nu toți cabanierii din stațiunea montană s-au racordat la rețeaua de canalizare. Urmează ca lucrările de racordare la rețea să fie reluate după topirea zăpezilor.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.