Deținuții care au stat în condiții necorespunzătoare vor primi despăgubiri

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că se fac calcule pentru a stabili impactul financiar al acordării de despăgubiri ce vor fi acordate deţinuţilor care au stat în condiţii necorespunzătoare, spunând că nu poate avansa pentru că nu o stabileşte el, fiind făcute calcule de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a participat, miercuri, la prezentarea raportului de activitate al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru anul 2017, la aceeaşi oră având loc şi şedinţa Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, unde au fost audiaţi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi adjunctul acestuia, Marius Iacob, în cazul cărora Inspecţia Judiciară a început în 12 ianuarie o acţiune disciplinară.

Întrebat de jurnalişti de ce nu a mers la şedinţa CSM, Tudorel Toader a spus că nu putea fi în două locuri în acelaşi timp.

Referitor la despăgubirile care vor trebui acordate deţinuţilor pentru condiţii necorespunzătoare, Toader a precizat că se lcurează la evaluarea impactului financiar.

”Vom stabili suma, ca să nu fie impactul financiar prea mare. Nu stabilesc eu. În momentul în care va fi stabilit numărul total de zile de condiţii necorespunzătoare, atunci vedem impactul şi apreciem cât este suma de despăgubit”, a declarat ministrul Justiţiei.

Acesta a anunţat, marţi, că la nivelul Ministerului se lucrează la un proiect de lege care vizează acordarea de despăgubiri financiare deţinuţilor care au stat în condiţii necorespunzătoare şi nu au beneficiul celor şase zile, ieşind din penitenciar înainte de octombrie 2017.

Tudorel Toader a explicat faptul că există o cerinţă CEDO pentru acordarea acestor despăgubiri.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *