CJ Hunedoara girează peste 30 de evenimente dedicate Centenarului Unirii

Se împlinește anul viitor un secol de la Marea Unire din 1918.  Statul Național Român își sărbătorește cea de-a o suta sa zi de naștere. A fost pentru prima dată când toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiași stat național. Moment de bucurie atunci, dar și acum pentru orice român legat sufletește sincer de țara și neamul în care s-a născut și căruia îi vorbește limba.

Prin urmare, la 100 de ani de România,  sărbătorirea unui astfel de moment istoric, crucial și pozitiv, este încă din aceste zile o preocupare pentru conducerea Consiliului Județean Hunedoara. ”Am trasat deja un proiect-program de evenimente diverse care pe parcursul anului viitor să atragă în jurul lor hunedorenii care vor să se bucure la această aniversare majoră a românismului. O sută de ani de la Marea Unire va fi sărbătorită în Hunedoara cu spectacole folclorice, de teatru, concursuri televizate între școli, lansări de carte, vizionări de documentare pentru elevi, toate, absolut toate, dedicate acestui eveniment”, a declarat Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Proiectul-program elaborat de Consiliul Județean Hunedoara împreună cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă a Județului Hunedoara, Teatrul de Artă Deva, Teatrul Dramatic ”I.D. Sârbu” Petroșani însumează peste 30 de evenimente dedicate Centenarului Unirii care se vor derula anul viitor.

Biroul de presă al CJ Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.