Cluburile copiilor ar putea ajunge la administrațiile locale

Cluburile sportive școlare și palatele Copiilor vor trece din administrarea Ministerului Educației, în administrarea primăriilor și consiliilor locale, potrivit unui anunț făcut de ministrul Educației, care a prezentat drept o „descentralizare” această inițiativă. Anunțul a fost făcut la DCNews.

Decizia vine după ce ministerul de resort nu a reușit să se îngrijească de cluburile pe care le deține, exemplu fiind baza sportivă Cireșarii din București.

„Aș vrea să vă spun un lucru, în premieră. Am luat decizia de a prezenta guvernului un exemplu de descentralizare. Mai exact, toate palatele copiilor, toate cluburile școlare, Clubul Cireșarilor de exemplu și toate cluburile administrative școlare, să treacă din administrarea centralizată a Ministerului Educației, pentru că s-a dovedit că nu putem gestiona eficient aceste entități pe întreg teritoriul, către autoritățile locale”, a spus ministrul, potrivit DC News.

El e precizat că își dorește ca prin lege să nu poată fi modificată destinația timp de 10 ani, iar oamenii să poată vizita cluburile sportive.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *