Cluj-Napoca: Un avion cu destinaţia Londra a întârziat aproape trei ore după o falsă amenințare cu bombă

Cluj-Napoca: Un avion cu destinaţia Londra a întârziat aproape trei ore după ce un pasager a spus că ar avea o bombă în bagaj.

Un avion care trebuia să decoleze, miercuri dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca cu destinaţia Londra a întârziat aproape trei ore după ce un pasager a afirmat că ar avea o bombă în bagajul de cabină, acesta fiind coborât din avion şi preluat pentru cercetări de către organele abilitate. Alarma s-a dovedit a fi falsă.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, unul dintre pasagerii zborului Wizz Air W63301, cu destinaţia Londra Luton, a creat panică în aeronavă după ce a făcut afirmaţia că are o „bombă în bagajul de cabină”.

Echipajul avionului a anunţat de urgenţă autorităţile, iar avionul a fost verificat astfel încât zborul a avut o întârziere de două ore şi 45 de minute.

„Având în vedere gravitatea situaţiei create au fost declanşate procedurile specifice. Zborul a avut o întârziere de două ore şi 45 de minute. Pasagerului i-a fost întreruptă călătoria şi a fost preluat pentru cercetare de către organele abilitate. Alarma s-a dovedit a fi falsă” se arată în comunicatul de presă al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Potrivit oficialilor aeroportului din Cluj-Napoca, celelalte zboruri programate miercuri nu au fost afectate şi se desfăşoară conform programului.

UPDATE ora 15:00

Bărbatul care a creat panică, miercuri, într-un avion ce urma să decoleze de pe Aeroportul Cluj-Napoca este un bistriţean în vârstă de 44 de ani şi a fost reţinut, el fiind cercetat în prezent de poliţiştii de frontieră pentru infracţiuni pedepsite de Codul Aerian, urmând ca dosarul să fie preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Române, pasagerul care a creat panică, miercuri, într-un avion ce urma să decoleze de pe Aeroportul Cluj-Napoca spre Londra este un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Bistriţa – Năsăud, căruia i-a fost întreruptă călătoria.

Poliţiştii de frontieră îl cercetează pentru săvârşirea infracţiunii de comunicare de informaţii false care pun în pericol siguranţa zborului, infracţiune prevăzută de Codul Aerian.

Bărbatul este audiat în prezent, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj care va continua cercetările şi va lua măsurile legale.

La rândul său, directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo,  a declarat, miercuri, presei, că fapta pasagerului este extrem de gravă chiar dacă afirmaţia ar fi fost făcutră în glumă şi se încadrează ca infracţiune în Codul Aerian.

„Cetăţeanul respectiv este cercetat de către Poliţia de Frontieră, urmează să suporte consecinţele, pentru că este foarte grav. Chiar dacă afirmaţia este nereală se încadrează pe Codul Aerian şi va trebui să răspundă conform legii”, a mai spus David Ciceo.

Directorul aeroportului clujean a făcut un apel către pasagerii care călătoresc cu avionul să aibă grijă la afirmaţiile făcute în aeronavă deoarece acestea ar putea atrage măsuri severe împotriva lor.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *