Salvatorii montani, reatestați

Săptămâna trecută, la baza Salvamont Râușor din Retezat a avut loc sesiunea de reatestare în meseria de salvator montan. Aici, 18 salvatori din județ, dar și din județele limitrofe au avut de trecut un examen teoretic și practic.

„La acțiune au participat 18 salvatori montani din 4 centre salvamont locale și din județele limitrofe. Nivelul de pregătire al salvatorilor montani a fost unul foarte bun, toți cei examinați fiind reatestați pentru încă 3 ani în meseria de salvator montan”, arată Salvamont Hunedoara.

La fiecare trei ani se susține un examen de reatestare în ocupația de salvator montan. Examenul se susține alternativ în sezonul de iarna, respectiv vara. România are una dintre cel mai bine cotate la nivel european şcoli de salvare montană, cu o programă de pregătire ce este adaptată permanent la ultimele descoperiri şi cercetări în domeniu şi la recomandările celor două mari foruri internaţionale care se ocupă de salvarea montană, CISA – Comitetul Internaţional de Salvare Alpină şi FIPS – Federaţia Internaţională a Patrulelor de Salvare pe pârtii de schi, în care Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România este membră de cel mai înalt grad.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.