CNCAV: Alte 369.600 de doze de vaccin de la compania Johnson&Johnson au sosit în ţară

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a a anunţat că o altă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson a ajuns în România, fiind vorba despre 369.600 de doze.

„369.600 doze de vaccin Janssen au ajuns astăzi, 24 octombrie a.c., la Compania Naţională Unifarm SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele sunt depozitate la Compania Naţională Unifarm SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, a anunţat, miercuri, CNCAV.

Depozitul Companiei Naţionale Unifarm SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Conform sursei citate, până în prezent, 3.415.500 doze Janssen au fost recepţionate, iar 1.780.597 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *