Cod galben de vânt și ploaie în județul Hunedoara

Nouă judeţe se află, luni dimineaţă, sub avertizări cod galben de vânt puternic, cu intensificări care vor depăşi 70 de kilometri la oră.

Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare de vânt puternic pentru judeţele Hunedoara, Sibiu, Gorj, Caraş-Severin, Buzău, Prahova, Argeş, Vâlcea şi Dâmboviţa.

Averizarea cod galben este în vigoare până la ora 11.30 în Caraş-Severin şi pentru zonele de munte ale judeţelor Hunedoara, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. În aceste judeţe, la peste 1.700 metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 70 – 90 de kilometri la oră, iar în Caraş-Severin şi Hunedoara se vor înregistra şi ploi.

Pentru judeţele Gorj şi Vâlcea, avertizarea cod galben va fi valabilă până la ora 11.00, interval în care în zonele înalte, la altitudini de peste 1.700 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70-80 de kilometri la oră, iar totodată se vor înregistra ploi.

În judeţul Sibiu, avertizarea cod galben va fi valabilă până la ora 9.00 în zona de munte, unde vor fi intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 70-90 de kilometri la oră şi până la ora 8.00 în zona joasă, fiind vizate localităţile: Sibiu, Avrig, Cisnădie, Tălmaciu, Boiţa, Porumbacu de Jos, Racoviţa, Roşia, Sadu, Şelimbăr şi Turnu Roşu.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *